Monday, April 04, 2011

warning : entry ini mengandungi ayat kurang ajar.. nasihat aku kepada semua lelaki yang baca blog ni, sila berhati-hati dengan perempuan yang perasan cantik.. kenapa aku sebut yang 'perasan' cantik? sebab kadang-kadang tu ada perempuan yang muka pecah macam getah spenda pun boleh perasan dirinya cantik.. kah kah kah.. perasan cantik dan sikap yakin diri itu adalah dua perkara yang berlainan.. kenapa perempuan perasan cantik? perempuan yang perasan cantik ni biasanya merembeskan hormon estrogen yang tinggi..

jangan buat keja bodoh wei wahai perempuan cantik :(

terbukti melalui kajian saintifik, perempuan cantik (muka licin, badan mantap, dan lain-lain) memiliki lebih banyak hormon estrogen daripada perempuan yang tidak cantik.. tapi ada juga perempuan yang tidak cantik memiliki hormon estrogen yang banyak lalu membuatkan mereka perasan cantik.. jadi kesimpulan yang dapat dibuat ialah, perempuan yang banyak hormon estrogen akan menyebabkan mereka perasan cantik.. sekiranya anda berkasih dengan perempuan perasan cantik, sila berhati-hati..

salah satu sebab kenapa perlu berhati-hati ialah perempuan yang memiliki banyak hormon estrogen ini lebih cenderung untuk menjadi ghairah, gatal, gedik, dan sangap batang.. salah satu cara untuk mengenal pasti perempuan seperti ini ialah, sentiasa menjaga penampilan (bergaya sakan), selalu mengharapkan pujian, dan sentiasa merasakan dirinya lebih baik dari orang lain.. tapi hal-hal ini bergantung pada situasi.. contohnya seperti ada juga perempuan yang menjaga penampilan untuk kerjaya.. jangan tuduh melulu ok

"Perempuan dengan estradiol yang tinggi cenderung lebih menggoda, bergairah dan berani berhubungan dengan lelaki lain yang bukan pasangan resminya. Bahkan mereka juga sering berganti-ganti pasangan"

Riset yang telah di publikasikan dalam The Royal Society Journal Biology ini, melibatkan 52 perempuan berusia antara 17-30 tahun. Semua perempuan tersebut tidak menggunakan alat pencegah kehamilan agar dapat diukur kadar estrogennya. kumpulan peneliti kemudian mengajukan beberapa pertanyaan kepada para responden seputar dirinya, riwayat seksualnya dan meminta mereka untuk menilai penampilan fisiknya masing-masing. Selain itu, kumpulan peneliti juga meminta bantuan 2 responden laki-laki dan 7 perempuan untuk memberikan penilaiainnya terhadap penampilan fisik ke 52 orang perempuan tersebut lewat selembar foto seluruh badan yang diberikannya.

Dari hasil penelitian itu terungkap bahwa perempuan yang memiliki jumlah estrogen yang lebih tinggi biasanya cenderung menganggap dirinya lebih menarik. Hal ini juga diakui oleh orang lain yang mellihatnya. sumber

bila cakap mengenai hormon ini, ada juga perempuan cantik yang menuding jari dan menyalahkan hormonnya sendiri dengan mengatakan "nak buat macam mana, dah hormon estrogen aku tinggi.. sebab tu aku gatal puki".. sekiranya anda berkata begitu, nampak sangat anda menguatkan fakta "beauty but fool" jadi berbaliklah kepada agama dan gunakanlah akal.. anggap saja hormon estrogen yang anda miliki itu sebagai dugaan kepada anda..

dulu kawan-kawan aku selalu pesan kat aku "jangan carik awek cantik sangat, nanti susah".. kini baru aku sedar, ada betul apa yang kawan-kawan aku cakap tu.. jujur aku katakan, sepanjang pengalaman aku mengenali perempuan cantik, cuma satu per sepuluh daripadanya adalah perempuan yang cantik, intelek dan bijak membuat keputusan.. yang lain-lain, kebanyakannya cantik tapi bangang! kah kah kah


p/s : blog ni tak cantik.. of course la sebab blog ni takdak hormon estrogen.. kah kah kahAshaa .

Dah baca? like ea. jgn lupa TICK au. muahx :*

No comments:

Post a Comment